Brand in rieten kap van woning | Regio15.nl

Brand in rieten kap van woning

20130324-Noordlandsewegt-Noordlandseweg DSC 1575

's-Gravenzande - In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de brandweer een melding van een woningbrand aan de Noordlandseweg in 'S-Gravenzande.


Naast de twee gebruikelijke tankautospuiten die worden gealarmeerd bij een melding van binnenbrand, werden ook de tankautospuiten van Maasland en Wassenaar opgeroepen. Dit omdat het dak van de woning bestond uit een rietendak en de bemanning van deze kazernes de kennis en materialen hebben om dit te bestrijden.

Vrijwel direct na aankomst van de eerste brandweervoertuigen heeft de brandweer opgeschaald naar "middelbrand"; beide tankautospuiten werden ingezet voor het bestrijden van de brand.

Na aankomst van de gealarmeerde brandweerploegen van Maasland en Wassenaar hebben zij direct met hun materieel ingezet op het behoudt van de woning. Zij hebben dan ook een deel van het riet van de woning, zo'n 30 m2, moeten verwijderen om de brand goed te kunnen bestrijden.

Even voor drie uur kon de brandweer dan ook het sein "brand meester" geven.

Bij de brand zelf is niemand gewond geraakt. Een toeschouwer van het incident raakte echter bevangen door de kou; deze is door de politie naar huis gebracht.

Ten tijde van het incident was de Noordlandseweg in beide richting gestremd voor het verkeer. Nadat de brandweer haar spullen had ingepakt, is een strooiwagen van de gemeente Westland langs geweest, deze heeft het nodige zout gestrooid over het inmiddels bevroren bluswater.

Video's: Tim de Kleyn en Ricardo Bonsang

Foto's: Tim de Kleyn en Ricardo Bonsang

DSC 5654

DSC 5659

DSC 5671

DSC 5674

w-Noordlandseweg TDK 9013

DSC 5686

w-Noordlandseweg TDK 9023

DSC 5692

w-Noordlandseweg DSC 1575

w-Noordlandseweg DSC 1582

DSC 5703

DSC 5712