Zeer grote brand camping Hoek van Holland | Regio15.nl

Zeer grote brand camping Hoek van Holland

20130406-hoekvanholland-kopt-IMG 7753

Hoek van Holland - Vannacht heeft er een zeer grote brand gewoed in het recreatiegebouw van een camping aan de Wierstraat.


Het is rond twee uur als de uitbater van het café de deur achter zich afsluit en met een aantal klanten de camping verlaat. Hij brengt één van de klanten nog thuis. En hij is zelf nog maar net thuis of hij wordt gebeld dat het café in de brand staat.

Een aantal mensen op de camping heeft direct de brandweer gebeld. De uitbater was nog voor de brandweer terug op de camping, maar het café stond al volledig in brand.

De brandweer heeft het sein zeer grote brand gegeven omdat de bluswatervoorziening tekort schoot op het terrein. Water moest van ver gehaald worden. Ook was er sprake van vliegvuur en dit leverde mogelijk gevaar op voor de vakantiehuisjes rondom het café. Er is vanuit Haaglanden assistentie verleend door de tankautospuit van 's-Gravenzande en de hoogwerker van Naaldwijk.

Uiteindelijk hebben de huisjes geen vlam gevat. Wel hebben ze mogelijk wat schade opgelopen door de hitte. Het gebouw werd ook gebruikt als recreatiezaal. De mensen op de camping moeten nu dus elders hun vertier zoeken. De uitbater zal samen met de verhuurders en De Gemeente Rotterdam naar een oplossing zoeken. Want het kampeerseizoen gaat binnenkort beginnen.

Een aantal mensen heeft verklaard iemand gezien te hebben bij het café die niet thuishoort op de camping. Deze mensen en de uitbater hebben dan ook sterk het vermoeden dat er sprake is van brandstichting. Het team brandonderzoek van de brandweer en de technische recherche van de politie stellen uiteraard een onderzoek in naar de oorzaak van deze brand.

Video: MediaTV

Foto's: Nick van der Toorn en Mario Cremer

w-IMG 7744

w-IMG 7753

w-IMG 7757

w-foto1

w-foto2

w-foto3

w-foto4

w-foto5