Zwaar gewonde bij brand in woning | Regio15.nl

Zwaar gewonde bij brand in woning

KopMiddelfikt-IMG 0229

Den Haag - Bij een brand in een woning aan de Hastenhoekweg is vanavond de bewoner ernstig gewond geraakt.


De man was bewoner van een souterrain woning, waar een brandje was ontstaan in de keuken.

Door onbekende oorzaak kon de man zijn woning niet tijdig verlaten en moest door de gewaarschuwde brandweer uit zijn woning gehaald worden. Omdat de man geen tekenen van leven meer vertoonde is hij gelijk door onder andere brandweerpersoneel gereanimeerd in afwachting van de ambulancedienst.

Ook de traumahelicopter met het MMT is gealarmeerd. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Het MMT is later met de traumahelicopter geland bij het MCH/Westeinde. Over de toestand van de man is op dit moment niets verder bekend.

In verband met het brandje moesten de bovengelegen woningen tijdelijk worden ontruimd. De brandweer had opgeschaald naar 'middelbrand'.

Overigens had de brandweer in eerste instantie een verkeerd huisnummer doorgekregen van de melder. Dit zorgde voor vertraging in de hulpverlening. De melding  betrof namelijk Harstenhoekweg 30. Toen daar niets aan de hand bleek te zijn, is de brandweer doorgereden naar de Harstenhoekstraat 30. Ook daar was niets aan de hand. Hierna is men weer teruggereden naar de Harstenhoekweg. Daar bleek het uiteindelijk te branden op huisnummer 25.

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Ivar Gieles

w-IMG 0222

w-IMG 0212

w-IMG 0223

w-IMG 0224

w-IMG 0227

w-IMG 0229

w-IMG 0233