Middelbrand bij bloembinderij | Regio15.nl

Middelbrand bij bloembinderij

20130723-volendamlaan-kopt-IMG 1839Den Haag - In het pand van een bloemisterij/bloembinderij aan de Volendamlaan heeft vanmorgen brand gewoed.


De brand werd rond kwart over vijf ontdekt. Voorbijgangers meldden rook vanuit het pand van de naastgelegen drogisterij.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek dat de brandhaard zich aan de achterzijde bevond en dat de brand niet woedde bij de drogisterij maar de naastgelegen bloembinderij. Omdat het pand moeilijk te betreden was en onduidelijk was waar de brandhaard zich bevond, is opgeschaald naar 'middelbrand'.

Toen de brandweer zich uiteindelijk toegang had verschaft tot het pand, bleek de brand te woeden in een tussenetage/zolder boven het magazijn- en kantoordeel van het winkelpand. De brand was hierna snel geblust. De oorzaak van de brand is onbekend.

De brandweer heeft op de eerste woonlaag boven de brand metingen verricht, maar die gaven geen aanleiding tot ontruiming van bovengelegen woningen. Er zijn bij de brand geen gewonden gevallen.

Stichting Salvage zal ter plaatse komen om de helpen bij de afhandeling van de schade.

Video: Ferrie van der Geer


Foto's: Shane Alders

w-IMG 1791

w-IMG 1801

w-IMG 1821

w-IMG 1839

w-IMG 1848

w-IMG 1852