Brand in dakconstructie Kornalijnhorst (update) | Regio15.nl

Brand in dakconstructie Kornalijnhorst (update)

PEEN1106  1 t-PEEN1090Den Haag - Een brandje in de buurt van de schoorstenen van een flatgebouw op de Kornalijnhorst zorgde maandagmiddag 20 augustus voor aardig wat rookontwikkeling.

Op het moment van het uitbreken van de brand waren er werkzaamheden op het dak. Mogelijk is dat de oorzaak van de brand.

De brandweer haalde uiteindelijk via de hoogwerker een straal water naar boven. De brand was daarmee snel onder controle te brengen. Het nader bericht was 'kleine brand'.

Update 21/8: vannacht rond half vijf laaide de brand weer op. Brandweereenheden van kazeernes Leidschendam-Voorburg en Den Haag/Archipel zijn ter plaatse gegaan om de brand te bestrijden. Dit keer is een deel van het dak gesloopt om bij de brandhaard te kunnen komen. Hierbij is de bemanning van beide tankautospuiten ingezet. Er werd daarom opgeschaald naar 'middelbrand'. Vanwege de gedeeltelijke sloop van het dak moesten vier woningen worden ontruimd en moeten de bewoners tijdelijk elders worden ondergebracht. Team Brandonderzoek gaat onderzoek doen naar de brand.

Video en foto's (beiden 20/8): Rene Hendriks


w-PEEN1081

w-PEEN1090

w-PEEN1092

w-PEEN1120

Video en foto's van de situatie in de ochtend van 21/8

w-PEEN1164

w-PEEN1170

w-PEEN1174