Vrouw overleden na woningbrand | Regio15.nl

Vrouw overleden na woningbrand

maasijk-kopt-DB Oranjepl DSC 4335Maasdijk - Bij een woningbrand aan het Oranjeplein hebben de brandweer en ambulancedienst zondagochtend een vrouw moeten reanimeren. Zij is later in het ziekenhuis overleden.


Rond kwart over zeven kreeg de brandweer een melding van een woningbrand in een appartementencomplex aan het Oranjeplein. De brandweer trof in de woning een zwaargewonde vrouw aan; zij hebben haar direct uit de woning gehaald en in de centrale hal opgevangen. Daar bleek zij in zodanige toestand dat zij gereanimeerd moest worden. De ambulancedienst, die daarna ook vrij snel ter plaatse was, heeft de reanimatie overgenomen. Na ongeveer een uur kon de vrouw met hartslag en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd worden.

De woning liep door de brand fikse schade op. Omliggende woningen moesten worden ontruimd. De bewoners daarvan werden opgevangen in een café aan de overkant. De brandweer heeft bij het blussen van de brand onder andere een hoogwerker ingezet.

Nadat de brandweer de omliggende woningen had gecontroleerd op aanwezigheid van rook, konden de bewoners van de ontruimde woningen weer terugkeren. Het Team Brandonderzoek zal ter plaatse komen om onderzoek te doen naar de oorzaak van de brand.

De vrouw is helaas later in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.   

Video: Ricardo Bonsang

VideoDanny Botman

Foto's: Danny Botman en Ricardo Bonsang

DSC 7908-1

DSC 7906

DSC 7915

w-DB Oranjepl DSC 4335

DSC 7933

w-DB Oranjepl DSC 4337

w-DB Oranjepl IMG 4657

DSC 7937

DSC 7944

w-DB Oranjepl IMG 4665