Brand in studentenhuis Delft | Regio15.nl

Brand in studentenhuis Delft

20131026-jacobavanbeierenlaan-kopt-IMG 6216Delft - Vannacht heeft er brand gewoed in studentenhuis 'De Krakeel' aan de Jacoba van Beierenlaan.

De brand brak rond half vijf door nog onbekende oorzaak uit in een gemeenschappelijke ruimte van enkele woningen op de eerste verdieping. De tankautospuit en hoogwerker van Delft en de tankautospuit van Den Hoorn zijn uitgerukt in verband met de brand.

De brandweer heeft beide tankautospuiten ingezet en daarom is opgeschaald naar 'middelbrand'.

In verband met de brand werden door brandweer en politie meerdere woningen ontruimd. Een aantal personen had last van de rook en daarom zijn totaal drie ambulances ter plaatse gekomen. Totaal vijf personen zijn in de ambulance onderzocht en drie daarvan zijn naar het ziekenhuis vervoerd in verband met verschijnselen van rookinhalatie.

De brand was snel onder controle en hierna kon de brandweer de woning ventileren. De bewoners van de eerste woonlaag hebben de nacht verder elders doorgebracht. Stichting Salvage en woningstichting Duwo zijn in kennis gesteld om de bewoners verder te helpen.

Tijdens het incident werd één bewoner - die kennelijk onder invloed was en net arriveerde - aangehouden omdat hij niet voldeed aan vorderingen van de politie.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Nick van der Toorn

w-IMG 6200

w-IMG 6214

w-IMG 6222

w-IMG 6224

w-IMG 6232

w-IMG 6235

w-IMG 6258

w-IMG 6294

w-IMG 6285

w-IMG 6298