Kaarsjes in kast veroorzaken brand | Regio15.nl

Kaarsjes in kast veroorzaken brand

20131103-Binnenzijdet-Binnenzijde TDK 0125Den Haag - In een flatwoning aan de Binnenzijde heeft vanavond korte tijd brand gewoed.

De brand ontstond om even voor half elf in een woning op de eerste verdieping van de flat. De bewoonster had visite en wilde de boel wat opleuken door brandende kaarsjes in een kast neer te zetten.

Daarbij is het toen mis gegaan, want de kast vatte vlam. Dit ging gepaard met veel rook. De bewoonster en haar visite konden de woning snel verlaten en hebben de brandweer gebeld. De tankautospuit en hoogwerker van kazerne Den Haag/Loosduinen en de tankautospuit van kazerne Wateringen werden met prio 1 opgeroepen.

De brand was snel onder controle, maar het vuur en de rook hadden grote schade veroorzaakt in de woning. De brandweer heeft ramen van het portiek ingeslagen ten behoeve van de ventilatie. De bewoonster zal voorlopig niet terug kunnen in de woning. Een vertegenwoordiger van Stichting Salvage is ter plaatse geweest in verband met de afwikkeling van de schade.

Er is niemand gewond geraakt bij de brand. Het nader bericht was 'kleine brand'.

Video: Tim de Kleyn

Foto's: Tim de Kleyn, Ivar Gieles en Nick van der Toorn

 w-Binnenzijde TDK 0110

w-Binnenzijde TDK 0114

w-Binnenzijde TDK 0125

w-Binnenzijde TDK 0126

w-IMG 0410

w-Binnenzijde TDK 0140

w-IMG 6756