Brandstichting Albert Heijn Vrederustlaan | Regio15.nl

Brandstichting Albert Heijn Vrederustlaan

IMG 7799t-IMG 7799Den Haag - Het begon als een simpele melding 'containerbrand', maar er bleek toch wat meer aan de hand.


De brandweer werd even na half drie geconfronteerd met een forse uitslaande brand tegen de gevel van het magazijn van de Albert Heijn aan de Vrederustlaan. Waarschijnlijk heeft een stapel verpakkingsmateriaal en kratten vlam gevat.

De brandweer schaalde op naar 'middelbrand'. De bewoners van een aantal woningen werd bedreigd door de rook en zijn uit hun woningen gekomen. Na ongeveer een half uur mochten zij weer terugkeren, toen vlammen en rook verdwenen waren.

De brandweer is de Albert Heijn zelf binnen gegaan om te kijken of de brand naar binnen was geslagen. Toen bleek dat de hele Albert Heijn onder de rook stond. Ook de gevel zelf heeft forse schade opgelopen.

Gezien de locatie en het tijdstip ligt het voor de hand dat de brand is aangestoken. Onderzoek van de politie zal dit moeten gaan bevestigen. Wel waren er die nacht al een paar andere kleine vuil/containerbrandjes in de omgeving, dus mogelijk dat deze zaken wat met elkaar te maken hebben.

Tips? Bel de politie!
Er zijn vannacht meer brandstichtingen geweest. De politie zoekt getuigen. Heeft u iets gezien in de buurt van de Vrederustlaan of omgeving, of heeft u anderszins informatie die kan helpen bij het onderzoek? Bel dan met de recherche van politie Beresteinlaan via 0900-8844 (lokaal tarief). Liever anoniem? Bel dan met M. via 0800-7000 (gratis).

Video: Nick van der Toorn


Foto's: Nick van der Toorn en Tim de Kleyn
w-IMG 7796

w-IMG 7797

w-IMG 7806

w-TDK 0314

w-IMG 7838

w-TDK 0322

w-TDK 0324

w-IMG 7874