1100 ambtenaren ministerie op straat | Regio15.nl

1100 ambtenaren ministerie op straat

20131114-koningskade-kopt-IMG 5646Den Haag - Alhoewel de tekst wellicht anders doet vermoeden, gaat dit artikel niet over bezuiniginsperikelen bij de overheid.

Vanochtend rond negen uur is er namelijk brand ontstaan in het pand van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu aan de Koningskade.

In eerste instantie werd de tankautospuit van kazerne Archipel gealarmeerd voor een automatische brandmelding in het pand. Eenmaal ter plaatse werd geconstateerd dat er echt iets brandde in de kelder van het pand. Hierop werd de melding 'gebouwbrand' gedaan en werd meteen opgeschaald naar 'middelbrand'.

Hierop zijn de tankautospuit en hoogwerker van kazerne Centrum ter plaatse gegaan. Het bleek dat er een brandje was ontstaan in een meterkast in de kelder. Dit veroorzaakte veel rook.

De bedrijfshulpverlening van het ministerie heeft het gebouw ontruimd en zo kon het dat zo'n 1100 ambtenaren een uur lang op straat stonden in de regen.

Nadat de brandweer het pand had geventileerd konden de ambtenaren weer naar binnen en snel aan het werk. Hoeveel de schade bedraagt is niet bekend.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 5646

w-IMG 5649

w-IMG 5655

w-IMG 5657

w-IMG 5662