Vrouw gered bij woningbrand Ostadestraat | Regio15.nl

Vrouw gered bij woningbrand Ostadestraat

k-Mattheijer-Ostadestraat-t-Mattheijer-ostadestraat-6Den Haag - Bij een forse woningbrand op de van Ostadestraat is de bewoonster gered door de brandweer.


De brandweer kreeg een melding over een uitslaande brand. Eenmaal ter plaatse bleek er niemand open te doen, en is de deur door de brandweer geforceerd. In een slaapvertrek bleek een brand te woeden. Daar werd ook een vrouw aangetroffen, die snel door de brandweermensen naar buiten is gebracht.

Op straat is zij behandeld voor o.a. rookinhalatie. Daarna is zij naar het ziekenhuis vervoerd om daar verder behandeld te worden. Zij was aanspreekbaar en lijkt er dus op het eerste gezicht relatief goed vanaf gekomen te zijn.

De brandweer zette het personeel van 2 tankautospuiten in, en schaalde dus op naar 'middelbrand'. Toen de vrouw eenmaal buiten was, was de eigenlijke brand relatief snel geblust en werd de brandweerinzet weer afgebouwd.

De woning liep forse schade op. Om die schade zoveel mogelijk te beperken is een coördinator van stichting Salvage ter plaatse gekomen. Zij zullen de bewoners waar mogelijk bijstaan.

Video: Marco Mattheijer


Video: Dejan Jeremic

Foto's: Marco Mattheijer

w-Mattheijer-ostadestraat-1

w-Mattheijer-ostadestraat-5

w-Mattheijer-ostadestraat-2

w-Mattheijer-ostadestraat-6

Foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 5953

w-IMG 5959

w-IMG 5964

w-IMG 5968

w-IMG 5974