Brand in warmtekrachtkoppeling | Regio15.nl

Brand in warmtekrachtkoppeling

IMG 6305t-IMG 6305De Lier - Bij een brand in een WKK maandagavond bij een tuindersbedrijf aan de Laan van Koop ontstond veel schade.

De brand woedde in een warmtekrachtkoppeling (WKK) die zich bevond naast de schuur in het tuindersbedrijf. Bij de melding gaf de bewoner aan dat er een explosie vooraf ging aan de brand, hij is met zijn kinderen uit de naastgelegen woning gevlucht. De brand dreigde over te slaan naar de naastgelegen schuur en woonhuis, daarom zette de brandweer in eerste instantie een waterkanon in om de schuur af te schermen.

Toen dat onder controle was kon de brandweer zich richten op de brand in de WKK. Dit konden zij niet direct blussen omdat er nog spanning stond op de apparatuur van de WKK. Westland Infra is ter plaatse gekomen, waarna de brand volledig kon worden geblust. Omdat beide tankautospuiten van de brandweer inzet waren, is er opgeschaald naar het sein 'middelbrand'.

De hulpdiensten waren in eerste instantie bang dat de stroomvoorziening in de omgeving gevaar zou lopen, maar dit is achteraf actief gebleven. Twee 'vermiste' konijnen zijn in gezondheid buiten het kassencomplex aangetroffen.

Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken.

Video: Danny Botman

Video: Ricardo Bonsang

Foto's: Ricardo Bonsang, Danny Botman

DSC 8951

w-DB Lnvkoop IMG 6302

w-DB Lnvkoop IMG 6316

DSC 8955

w-DB Lnvkoop IMG 6303

w-DB Lnvkoop IMG 6333

DSC 8966

w-DB Lnvkoop IMG 6338

w-DB Lnvkoop IMG 6337 

DSC 8976

w-DB Lnvkoop IMG 6343