Hennepkwekerij ontdekt bij woningbrand | Regio15.nl

Hennepkwekerij ontdekt bij woningbrand

20131125-rijklofvangoensstraat-kopt-TDK 3305Den Haag - Een felle brand heeft vanavond de zolderetage verwoest van een woning aan de Rijklof van Goensstraat in stadsdeel Bezuidenhout.


De brandweer werd om even voor elf uur gealarmeerd door bewoners van de begane grond omdat er rook uit de zolderetage kwam. De tankautospuit en hoogwerker van Leidschendam-Voorburg en de tankautospuit van Den Haag/Leidschenveen zijn hierop met spoed uitgerukt.

Bij aankomst van de brandweer stonden de Rijklof van Goensstraat en omringende straten onder de rook. Uit het dakkapel op de zolderetage kwam dikke rook. De brandweer heeft beide tankautospuiten ingezet bij de brandbestrijding. Er is daarom opgeschaald naar 'middelbrand'. De brandweer heeft een 'binnenaanval' uitgevoerd en de brand is ook vanuit de hoogwerker bestreden. In de woning werd door de brandweerlieden een hennepkwekerij aangetroffen.

De gewaarschuwde ambulancedienst hoefde niet in actie te komen. Tijdens de brand zijn de zes omliggende woningen ontruimd. De bewoners zijn in eerste instantie door de politie opgevangen.

De direct onder de zolderetage gelegen woningen en garage hebben door het bluswater aanzienlijke schade opgelopen. De bewoners van de woningen zijn door medewerkers van de gemeente Den Haag opgevangen en hebben de nacht elders door moeten brengen. Ook de Stichting Salvage zal de getroffen bewoners bijstaan.

De overige woningen zijn door de brandweer geventileerd en zijn na het uitvoeren van metingen weer vrijgegeven. De eigenaar van het pand is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Video: Danny Botman (Verslaggever: Dejan Jeremic)

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Tim de Kleyn en Manon Erich

w-TDK 3305

w-TDK 3306

w-TDK 3307

w-TDK 3309

w-TDK 3315

w-Manon1

w-Manon2

w-TDK 3322

w-TDK 3340

w-TDK 3347