Brandstichting in portiek Bouwlustlaan | Regio15.nl

Brandstichting in portiek Bouwlustlaan

DSC 5582t-DSC 5580  1 Den Haag - De bewoners van een portiekflat aan de Bouwlustlaan werden midden in de nacht wakker van rook, stank en herrie.


Onbekenden bleken rommel of afval dat in het portiek was achtergelaten, in brand te hebben gestoken. Daardoor vulde het portiek zich met rook. Een aantal bewoners verliet daarom hun woning en vluchtte de straat op. Eén bewoonster ademde zoveel rook in, dat zij naar het ziekenhuis moest worden vervoerd..

De brandweer was snel ter plaatse en had het brandje met een paar liter water onder controle. Om de rook uit het portiek te krijgen en te zorgen dat er zo weinig mogelijk van die rook in de woningen terechtkwam, werd een raampje in het portiek eruit getikt door de brandweer. Met de overdrukventilator kon daarna de rook uit het portiek worden geblazen.

Nadat de woningen gecontroleerd waren op de aanwezigheid van koolmonoxide en veilig waren bevonden, konden de bewoners weer naar hun huizen terugkeren.

Tips? Bel de politie!

Bent u getuige geweest van deze brandstichting of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Berestein via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Video: Danny Botman


Foto's: Robert Johnson
w-DSC 5582

w-DSC 5580  1

w-DSC 5583

w-DSC 5585

w-DSC 5589