Veel rook bij brand in woning Goeverneurlaan | Regio15.nl

Veel rook bij brand in woning Goeverneurlaan

DSC 9603  1 t-DSC 9687Den Haag - Wat een mooie zondagmorgen had kunnen worden, liep dramatisch anders voor de bewoners van een portiek op de Goeverneurlaan.


Bij een brand aan de achterzijde van één van de woningen kwam veel rook vrij. Dat zorgde ervoor dat de bewoners van het portiek op straat kwamen te staan.

De brandweer schaalde op naar 'middelbrand'. Zij blusten de brand en controleerden de omliggende woningen, of iedereen wakker was geworden en het huis op tijd had verlaten. Waar niet werd opengedaan werd daarom de deur geforceerd. Zij haalden bovendien een hond uit één van de woningen. Die werd tijdelijk in een bench op straat opgevangen.

Er kwamen twee ambulances ter plaatse om de bewoners te controleren en te verzorgen. Uiteindelijk zijn 4 bewoners naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling; 11 andere mensen hebben na controle de ambulance weer verlaten.

De brandweer heeft de woningen geventileerd en daarna gecontroleerd, om zeker te zijn dat er geen schadelijke rookgassen waren achtergebleven. Daarna mochten de bewoners weer terugkeren naar hun huizen. Twee woningen zijn tijdelijk onbewoonbaar; stichting Salvage zal de bewoners aan tijdelijke woonruimte helpen.

Foto's: Robert Johnson
w-DSC 9581

w-DSC 9603

w-DSC 9647

w-DSC 9662

w-DSC 9691

w-DSC 9723