Middelbrand en GRIP1 bij brand Parnassia | Regio15.nl

Middelbrand en GRIP1 bij brand Parnassia

KOPPt-IMG 7529Den Haag - Een brand in een behandelafdeling van Parnassia aan de Monsterseweg heeft vanavond veel schade aangericht.



De eerste melding kwam via het 'openbaar meldsysteem'. Via dit systeem komen alle meldingen binnen via een rook- of handmelder en die zijn doorgeschakeld zijn naar de meldkamer van de brandweer. Hierop ging de tankautospuit van kazerne Loosduinen ter plaatse.

Aanrijdend naar het adres kwam de melding dat er daadwerkelijk brand woedde. Zodoende werd de melding gewijzigd in 'gebouwbrand', waarna de tankautospuit van Monster en de hoogwerker van Loosduinen als aanvulling ter plaatse gingen.

Toen de brandweermensen bij het brandadres kwamen, bleek dat er rook kwam uit meerdere ramen en deuren in het gebouw. Hierop werd besloten op te schalen naar 'middelbrand'. Zo was er genoeg materieel ter plaatse om de brandhaard te zoeken, te blussen en eventueel mensen uit het pand te kunnen evacueren.

Er is voorts op voorhand ook een ambulance onder A1 ter plaatse gekomen. Ook de Officier van Dienst Geneeskundig is gealarmeerd.

Gezien het soort instelling en eventuele vervolgacties in verband met de brand, werd ten behoeve van de onderlinge coördinatie van de hulpdiensten Grip 1 afgekondigd.

Rond tien voor twaalf kon het sein 'brand meester' gegeven. Volgens de eerste berichten zijn er geen gewonden gevallen bij de brand. Wel moesten meerdere woningen uit voorzorg worden ontruimd en moesten 17 bewoners elders op het complex worden ondergebracht.

Een van de bewoners, een 53-jarige man uit Den Haag, is aangehouden. De politie gaat uit van brandstichting en onderzoekt de zaak.

Video:
Ivar Gieles


Foto's: Dejan Jeremic, Nick van Mourik en Ivar Gieles

w-IMG 5293

w-IMG 7494

w-IMG 7509

w-IMG 7517

w-IMG 5286

w-DSC 0020

w-DSC 0018

w-IMG 7529

w-IMG 5295

w-DSC 0016

w-IMG 7562

w-IMG 7536

w-DSC 0014

w-IMG 7530