Asfaltcentrale buiten gebruik door brand | Regio15.nl

Asfaltcentrale buiten gebruik door brand

ZonwegKop SBF 2229t-Zonweg SBF 2210Den Haag - De Haagse Asfalt Centrale op de Binckhorst is voorlopig buiten gebruik door een brand in een asfalttrommel.


Iets voor twaalf uur kreeg de brandweer een melding van de Haagse Asfalt Centrale aan de Zonweg. Het personeel vond dat er nogal veel rook uit een asfalttrommel kwam en vroeg of de brandweer ter plaatse kon komen.

Hierop stuurde de brandweercentralist een reeks brandweervoertuigen de straat op om polshoogte te nemen.

Eenmaal aangekomen aan de Zonweg, constateerde de brandweer dat er inderdaad rook vrij kwam uit de asfalttrommel. Daarom werd besloten om de metershoge toren te beklimmen om een beter beeld te kunnen krijgen. Hierbij werd de bemanning van twee tankautospuiten ingezet en daarom werd opgeschaald naar 'middelbrand'.

Bovenin werd er inderdaad een brandje geconstateerd. Deze werd eerst met water geblust en later nog een keer met schuim. Na ongeveer twee uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Hoe groot de schade is aan de asfalttrommel is niet bekend.

De Haagse Asfalt Centrale leverde asfalt aan de werkploegen die de Utrechtsebaan momenteel herasfalteren. Rijkswaterstaat laat weten dat de plotselinge sluiting van de asfalt centrale geen gevolgen heeft voor de planning van de werkzaamheden.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Sander Paardekooper en Ruben van Essen

w-Zonweg SBF 2202

w-Zonweg SBF 2206

w-Zonweg-2

w-Zonweg SBF 2224

w-Zonweg SBF 2226

w-Zonweg-3

w-Zonweg SBF 2229

w-Zonweg-1