Vijf personen naar ziekenhuis na middelbrand in woning | Regio15.nl

Vijf personen naar ziekenhuis na middelbrand in woning

Den Haag - Bij een uitslaande woningbrand zijn vannacht vijf personen naar het ziekenhuis vervoerd als gevolg van rookinhalatie.


Rond kwart over vier werd de brandweer gebeld door een bewoner uit de Gerrit van der Veenlaan. Bij haar zou brand in de woning zijn. Meteen werden er meerdere brandweereenheden met spoed naar het brandadres gestuurd.

Ter plaatse bleek dat de brand inmiddels uitslaand was en dat er twee persoon niet meer zelfstandig de woning konden verlaten. Deze zijn door de brandweer met de hoogwerker uit de woning gered. Vier andere bewoners konden wel zelfstandig de woning verlaten.

Alle vijf bewoners zijn door de gealarmeerde ambulancebemanningen nagekeken en kort daarop ook allen vervoerd naar het ziekenhuis.

Achteraf blijkt dat de vrouw die de melding heeft gedaan, continue aan de telefoon heeft gehangen met de meldkamer van de brandweer. Door gedurende het incident de centralist een goed beeld te geven van de situatie konden brandweerlieden met correcte informatie de twee nog in de woning aanwezige personen te kunnen redden.

Door de inzet van de bemanningen van beide tankautospuiten is opgeschaald naar middelbrand. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Door de brand raakte de woning zwaar beschadigd. Voor de bewoners zal tijdelijk vervangende woonruimte gezocht worden.

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Dejan Jeremic en Robert Johnson

w-IMG 6599

w-DSC 8652

w-DSC 8654

w-IMG 6607

w-DSC 8657

w-IMG 6615

w-DSC 8666

w-DSC 8670

w-IMG 6617

w-DSC 8683

w-IMG 6622

w-DSC 8689