Tuinhuisje uitgebrand op de Noordweg | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Tuinhuisje uitgebrand op de Noordweg

Den Haag - Vanmorgen vroeg heeft op het volkstuincomplex aan de Noordweg een tuinhuisje in de brand gestaan.


De brand werd rond half acht ontdekt door bewoners van de naastgelegen Martinus Nijhoffweg en hierop is de brandweer gebeld. Brandweervoertuigen van kazernes Den Haag/Loosduinen en Wateringen zijn met prio 1 ter plaatse gegaan.

Daar bleek dat het tuinhuisje volledig in de brand stond. Het tuinhuisje was moeilijk bereikbaar, dus daarom heeft de brandweer er onder andere voor gekozen om de brand vanuit de hoogwerker te blussen.

De brandweer zette twee tankautospuiten in bij het blussen en daarom is opgeschaald naar 'middelbrand'. Alle inzet van de brandweer kon echter niet verhinderen dat het tuinhuisje geheel uitbrandde. De brandweer heeft bij het tuinhuisje enkele gasflessen aangetroffen. Om die af te koelen zijn die in een nabijgelegen sloot gegooid, en na afloop van de bluswerkzaamheden er weer uit gehaald.

Er zijn voor zover bekend geen slachtoffers gevallen. De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar brandstichting of een fout van een zwerver (die de huisjes soms als slaapplaats gebruiken) ligt voor de hand.

Een aantal bewoners van de huizen aan de Martinus Nijhoffweg heeft tijdens de brand uit voorzorg hun huizen verlaten, omdat het brandende tuinhuisje relatief dicht tegen de achtergevels aan stond. Bewoners van de Erasmusweg en de achterliggende straten hadden last van de rook, omdat de wind die kant op stond.

Foto's: Cees de Kleyn en Rene Hendriks
w-TDK 1951
w-TDK 1960

w-PEEN3814
w-PEEN3815
w-PEEN3822
w-PEEN3827
w-PEEN3828-01
w-PEEN3829