Middelbrand in drogisterij Keizerstraat | Regio15.nl

Middelbrand in drogisterij Keizerstraat

Den Haag - Vanmorgen is rond kwart over tien brand ontstaan in een drogisterij aan de Keizerstraat. Niemand raakte daarbij gewond.


De brand werd vanmorgen ontdekt en gemeld bij de alarmcentrale 112 door een medewerker van de drogisterij. Er bleek brand te zijn ontstaan in de meterkast.

Bij aankomst van de brandweer had het vuur zich inmiddels verplaatst naar de ruimte tussen plafond van de winkel en de vloer van de bovengelegen woning. Om de brandhaard te kunnen lokaliseren en te bereiken moest de brandweer het plafond gedeeltelijk openbreken. Daarna kon de brand geblust worden. Rond elf uur was de situatie onder controle.

De boven de winkel gelegen woning moest mede hierdoor en vanwege de rookontwikkeling enige tijd ontruimd worden. Aan het eind van de ochtend kon deze woning weer vrijgegeven worden.

Bij de brandbestrijding zijn de tankautospuiten van Scheveningen en Archipel ingezet; het nader bericht was dan ook 'middelbrand'.

De winkel liep brand-, rook- en sloopschade op. Team Brandonderzoek doet nader onderzoek naar de brandoorzaak en verloop van de brand.

Foto's: Lars Koeze

w 001

w 004

w 005

w 006

w 018

w 019

w 020

w 023

w 024