Twee bewoners naar ziekenhuis na brand Wassenaarseweg | Regio15.nl

Twee bewoners naar ziekenhuis na brand Wassenaarseweg

Den Haag - Vanmorgen heeft er een kelderbrand gewoed in een appartementencomplex aan de Wassenaarseweg.


De brand is omstreeks kwart over tien ontstaan in de cv-installatie in de kelder van de woningen. Diverse goederen die rond de cv-ketel waren opgeslagen, vlogen hierdoor ook in brand. De rook kwam via het plafond in de keuken van een woning op de begane grond.

De bewoners van die woning hebben de brand gemeld als keukenbrand in hun woning. Hierop zijn tankautospuit en hoogwerker van Leidschendam-Voorburg en de tankautospuit van Leidschenveen met prio 1 ter plaatse gegaan.

Ter plaatse bleek de oorzaak van de brand in de kelder te liggen en zijn alle woningen in het portiek ontruimd. Brandende goederen zijn door de brandweer naar buiten gebracht. De brandweer heeft bij de brandbestrijding en ontruiming beide tankautospuiten ingezet en heeft opgeschaald naar 'middelbrand'.

Een viertal bewoners is door ambulancepersoneel onderzocht op rookinhalatie. Twee van hen moesten ten behoeve van verder onderzoek naar het ziekenhuis worden vervoerd. Een aantal bewoners werden (gezien de temperatuur buiten) tijdelijk opgevangen in de politieauto's die voor de deur stonden. Rond half twaalf konden de meeste bewoners weer terug naar hun woning, met uitzondering van de bewoners van het pand op de begane grond.

Stichting Salvage is ingeschakeld ten behoeve van de ondersteuning van de bewoners van de woning op de begane grond. Doordat de brand zich door de vloer 'heen gevreten had' heeft hun keuken ook brandschade opgelopen en de rest van hun woning zware rookschade.

Video: Rene Hendriks


Foto's: Machiel Janssen en Rene Hendriks
w IMG 1442

w IMG 1443

w PEEN4988

w IMG 1444

w PEEN5010

w IMG 1458