Brandstichting bij supermarkt in Zoutmanstraat | Regio15.nl

Brandstichting bij supermarkt in Zoutmanstraat

Den Haag - De brandweer heeft vannacht een beginnend brandje in een supermarkt aan de Zoutmanstraat gebust, dat na onderzoek bleek te zijn aangestoken.


Omstreeks kwart voor één vannacht werd de 30-jarige bewoner door de meldkamer geattendeerd op een brandmelding in zijn winkel. Hij trof daarbij zelf een daadwerkelijk brandje in zijn winkel aan.

Inmiddels gealarmeerde brandweereenheden hebben de brand weten te blussen en hebben in samenwerking met de politie een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. De bewoners van de bovenliggende woningen werden geadviseerd om hun woning even te verlaten, zodat er geen slachtoffers zouden vallen bij de brand.

Uit feiten en omstandigheden die rondom de brand werden aangetroffen kon worden opgemaakt dat het zeer waarschijnlijk is dat de brand is ontstaan door brandstichting. De politie is hiervoor op zoek naar getuigen.

Bent u getuige geweest van deze brandstichting of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Foto's: Ruben van Essen

w IMG 1270

w IMG 1119

w IMG 1120

w IMG 1269