Brand verwoest strandpaviljoen Jamm Beach | Regio15.nl

Brand verwoest strandpaviljoen Jamm Beach

Ter Heijde - Een korte felle brand heeft het strandpaviljoen 'Jamm Beach' volledig verwoest.


Brand in een strandpaviljoen is meestal slecht nieuws. Het zijn veelal houten constructies en ze liggen afgelegen. Deze brand was daarop geen uitzondering. 

De brandweer schaalde op naar 'grote brand' en zette o.a. een aantal vierwiel aangedreven brandweer voertuigen in, die in dit soort situaties ter plaatse kunnen komen. Maar ondanks deze inzet was het na ongeveer een half uur 'gebeurd' met hetstrandpaviljoen en was het gebouw grotendeels uitgebrand. De rookwolken waren in de verre omgeving te zien.

Nadat 'de grote vlammen er af waren' ging de brandweer zich concentreren op het veilig stellen van de gasflessen die standaard in een strandpaviljoen aanwezig zijn; strandtenten zijn namelijk niet op de gasleiding aangesloten. Dit om te voorkomen dat deze alsnog zullen exploderen. Na enige tijd waren er 6 gasflessen gevonden.

Zodra de brandlocatie veilig genoeg is om te betreden, zal er een onderzoek worden ingesteld naar de oorzaak van de brand. Zolang daar geen duidelijkheid over is, wordt de locatie als een 'plaats delict' verzegeld om te voorkomen dat er sporen verloren gaan. Volgens getuigen waren er houten pallets, die tegen het strandpaviljoen aan lagen, in brand gestoken. Of dat inderdaad zo is moet dus uit het onderzoek blijken.

De brand wordt bestreden door brandweereenheden uit Monster, Honselersdijk en Den Haag, met ondersteuning uit onder andere De Lier en Wateringen. Er staat ook een ambulance standby. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Vrijwilligers van de KNRM-post in Ter Heijde hebben ondersteuning geleverd.

Een vertegenwoordiger van Stichting Salvage is ter plaatse geweest om de eigenaar te ondersteunen bij de afhandeling van de schade.

Wrang detail: in het strandpaviljoen zou vanavond de opening van het strandseizoen worden gevierd....

Update 12 april: de politie zoekt getuigen; brandstichting wordt namelijk inderdaad niet uitgesloten.

Video en foto's: Ivar Gieles

w IMG 8588

w IMG 8589

w IMG 8594

w IMG 8596

w IMG 8599

w IMG 8606

w IMG 8608

w IMG 8621

w IMG 8625

w IMG 8627

w IMG 8637

w IMG 8643

w IMG 8659

w IMG 8653

w IMG 8681

w IMG 8684

Om voldoende water ter beschikking te hebben is ook de mobiele watercontainer ter plaatse gevraagd.

w IMG 8695

w IMG 8720

w IMG 8723

w IMG 8725

w IMG 8745

Burgemeester van der Tak van gemeente Westland kwam ter plaatse om zich op de hoogte te laten brengen en troostte het personeel van het strandpaviljoen.w IMG 8741