Felle balkonbrand Anna Paulownastraat | Regio15.nl

Felle balkonbrand Anna Paulownastraat

Den Haag - Vanmiddag heeft er en felle brand gewoed in een woning aan de Anna Paulownastraat.


De brand brak omstreeks half vijf uit op een balkon aan de achterkant van de woning die op de eerste verdieping is gelegen. De brand ging gepaard met veel vlammen en rook en de brand werd dan ook door veel omwonenden gemeld.

De brand is bestreden door de bemanning van de tankautospuit en hoogwerker van kazerne Centrum en de tankautospuit van kazerne Archipel. Beide tankautospuiten zijn bij de brandbestrijding ingezet en daarom schaalde de brandweer op naar 'middelbrand'.

De woning wordt verbouwd en er was ten tijde van het uitbreken van de brand niemand in huis. De brandweer heeft omliggende woningen ontruimd en heeft een gasfles veilig gesteld die op het betreffende balkon stond.

De vlammen zijn via een gesprongen ruit naar de woning overgeslagen en hebben ook daar veel schade aangericht. De brandweer wist te voorkomen dat de brand over zou slaan naar omringende panden.

Stichting Salvage zal de bewoners ondersteunen bij het regelen van de schade en eventueel tijdelijk onderdak. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand.

Video en foto's: Ferrie van der Geer

w 20150414 Anna Paulownastraat 1

w 20150414 Anna Paulownastraat 6

w 20150414 Anna Paulownastraat 7

w 20150414 Anna Paulownastraat 8

w 20150414 Anna Paulownastraat 9

w 20150414 Anna Paulownastraat 12