Grote brand in de ambassade van het Verenigd Koninkrijk | Regio15.nl

Grote brand in de ambassade van het Verenigd Koninkrijk

Den Haag - In het ambassadegebouw van het Verenigd Koninkrijk aan het Lange Voorhout heeft dinsdagochtend een grote brand gewoed.


De brand woedde voornamelijk aan de achterkant van het pand in het nieuwbouw deel. De brandweer heeft opgeschaald naar 'grote brand', waardoor voldoende materieel en middelen konden worden ingezet.

In de omliggende straten van het Lange Voorhout hing veel rook. De politie heeft een deel van de omliggende straten afgezet, om de veiligheid van de ambassade te waarborgen. Er stonden immers een hoop deuren en ramen open. 

Omstreeks negen uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Na enige tijd was het gebouw geventileerd en konden de deuren weer gesloten worden; de afzettingen van de omliggende straten konden toen ook weer opgeheven worden.

Er is op straat 1 persoon aangehouden, een 32-jarige Hagenaar. Zijn betrokkenheid bij de brand wordt onderzocht. Brandstichting wordt niet uitgesloten, maar het is ook zeer goed mogelijk dat de brand een technische oorzaak (denk aan kortsluiting e.d.) heeft. Voor de zekerheid vraagt de politie de beelden van de beveiligingscamera's van naastgelegen gebouwen op.

Bij de brand is niemand gewond geraakt.

English:

A major fire has destroyed part of the UK embassy building in The Hague. The fire seems to be under control now. A lot of smoke could be seen from the outside.

The police have made one arrest, a 32-year old man from the Hague; it is not yet clear what this person has done. It's a Dutch employee of the embassy with a support function there. He was arrested outside of the embassy building. Dutch police have closed the neighbouring streets to ensure the safety of the embassy building.

A spokesman from the fire department confirms that the fire is under control. There are no casualties.

After some time, the building was cleared of smoke and was turned over to forensic investigators. It is unsure if the fire was set. It could also be that the fire has a technical cause (short circuit etc). The police are asking neighbouring buildings for the footage of their security cameras.

Update 07:46: De hulpdiensten hebben Grip 1 afgekondigd. Klik voor meer informatie daarover

Update 07:50: De brand lijkt onder controle. Er is geen rook meer zichtbaar vanaf buiten. De brandweer is nog wel druk bezig.

Update 07:55: De brandweer heeft d.m.v. een hoogwerker ook de brand op het dak geblust.

Update 09:00: het sein 'brand meester' is gegeven

Update 17:00: de aangehouden 32-jarige verdachte blijft langer in hechtenis. Het betreft een medewerker van de ambassade met een ondersteiunende functie.

Video: Rene Hendriks


Video (beginfase): Paul Pleijs

Foto's: Paul Pleijs, Rene Hendriks en Arjan Dekker

w FullSizeRender

w DSC00496

w PEEN6480

w PEEN6460

w PEEN6498

w PEEN6462

w PEEN6495

w PEEN6486

w PEEN6463

w PEEN6471

w PEEN6482

w PEEN6502

w PEEN6503

De chef van de politie eenheid Den Haag, de heer Paul van Musscher, praat the Deputy Head of Mission van de ambassade Nicholas Alexander en de burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen bij over de vordering van de werkzaamheden.

w PEEN6525