Brand en explosie Lange Kleiweg Rijswijk | Regio15.nl

Brand en explosie Lange Kleiweg Rijswijk

img_6667_sm_thumbBij een dochteronderneming van TNO is vanmorgen brand uitgebroken bij een brandveiligheidsonderzoek. Dit gebeurde in een gebouw op het TNO terein aan de Lange Kleiweg in Rijswijk.

In een proefopstelling werden materialen in een afgesloten ruimte onder gecontroleerde omstandigheden in brand gestoken. Tijdens de proef ontwikkelde de brand zich echter onverwacht snel en breidde zich uit tot buiten de testruimte, waarbij zich een kleine explosie voordeed. Het aanwezige personeel heeft het pand snel verlaten en de BHV organisatie heeft de omliggende panden uit voorzorg ontruimd. De bedrijfsbrandweer van TNO heeft samen met brandweerkorps Delft-Rijswijk de brand geblust. Na ongeveer 20 minuten was de brand onder controle.

Het terein van TNO is vanwege de werkzaamheden voor Defensie niet toegankelijk voor onbevoegden. Alleen de hulpverleners (brandweerlieden) direct betrokken met de brandbestrijding mochten het terein op. Een ambulance is uit voorzorg gestuurd naar de locatie, maar er zijn gelukkig geen gewonden gevallen.

Zie ook het persbericht.

Foto's: Ron Pietersen

img_6668_sm

img_6667_sm

img_6669_sm

img_6677_sm

img_6679_sm

img_6681_sm