Gewonde bij middelbrand Mozartlaan | Regio15.nl

Gewonde bij middelbrand Mozartlaan

p-th-jfaoVanmiddag rond 12.00 uur is brand uitgebroken in een flatwoning aan de Mozartlaan in Den Haag. Hierbij is de bewoner zwaar gewond geraakt.

 



Een van de onderburen van de man had rook gezien vanuit een woning op de 5e etage van de flat en had de brandweer gebeld. Toen deze ter plaatse kwam en de deur had geforceerd, constateerden de brandweerlieden dat de woning vol rook stond. Tijdens het blussen werd de bewoner van de flatwoning op de grond aangetroffen. Brandweerlieden hebben de man toen naar buiten gebracht en overgedragen aan het gealarmeerde ambulancepersoneel. De bewoner is na reanimatie met brandwonden en klachten in verband met rookinhalatie, vervoerd naar het brandwondenziekenhuis in Beverwijk. Vanwege de inzet van de bemanning van beide gealarmeerde tankautospuiten heeft de brandweer het incident opgeschaald naar 'middelbrand' .

Tijdens het incident zijn vier woningen in de flat uit voorzorg door de brandweer en politie ontruimd. Na metingen op gevaarlijke stoffen zijn de woningen weer vrijgegeven voor de bewoners.

Stichting Salvage assisteert bij de verdere afwikkeling van de schade. De politie doet onderzoek in de woning om de oorzaak van de brand te achterhalen.

Zie ook het persbericht.

pjfa0123

pjfa1658

pjfao