Broeibrand in 'koeientuin' Hoeve Biesland Delfgauw | Regio15.nl

Broeibrand in 'koeientuin' Hoeve Biesland Delfgauw

Delfgauw -  De brandweer is zaterdagmiddag enige tijd in de weer geweest vanwege een brand in een stal aan de Bieslandseweg.


Omstreeks twee uur ontdekten medewerkers van Hoeve Biesland dat er brand was ontstaan in het stro/hooi van hun 'koeientuin'. Omdat de brand zich snel door een deel van de koeientuin verspreidde, heeft men de brandweer gebeld.

De bemanning van de tankautospuit van Pijnacker–Nootdorp heeft met meerdere stralen lage druk de brand tot een deel kunnen beperken. Na een plan van aanpak gemaakt te hebben met medewerkers van Hoeve Biesland, is besloten met een shovel de koeientuin leeg te rijden en vervolgens het resterende smeulbrandje buiten op het erf af te blussen.

Dit leegrijden en afblussen heeft enige tijd in beslag genomen. Tijdens de brand was enige tijd forse rookontwikkeling in de direct omgeving van de hoeve zichtbaar. Dit heeft echter geen overlast opgeleverd voor de omgeving.

De koeien die op het moment van de brand in de koeientuin aanwezig waren, hebben zichzelf in veiligheid gebracht door een hek te slopen.

Video: Tim de Kleijn en Rick Hebing

Foto’s: Rick Hebing en Tim de Kleijn

w IMG 8386

w TDK 5792

w IMG 8394

w TDK 5800

w IMG 8401

w IMG 8405

w TDK 5815

w TDK 5826

w TDK 5836