Man gered door buren na pannetje op vuur | Regio15.nl

Man gered door buren na pannetje op vuur

Den Haag - Een bewoner van de Fahrenheitstraat heeft het aan zijn buren te danken dat een keukenbrandje niet slecht voor hem afliep.


De brandweer werd vannacht kort na twaalf uur gealarmeerd voor brand in een woning aan de Fahrenheitstraat. Buren hadden tussen de gordijnen door gezien dat er rook hing in de woning op de begane grond en hebben vervolgens geprobeerd de bewoner te alarmeren. Dit lukte niet en daarop besloten de buren met een steen het raam in te slaan. De alerte buren hebben de bewoner vervolgens via het raam uit de woning gehaald. 

De bewoner had kennelijk wen pannetje op het vuur laten staan en was vervolgens in slaap gevallen.

De brandweer was snel ter plaatse en heeft de woning onder andere geventileerd.

Ter controle is een ambulance ter plaatse geweest om de bewoner op rookinhalatie te controleren. De bewoner hoefde na onderzoek door het ambulancepersoneel niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

De bewoners van de omliggende woningen moesten korte tijd hun woning verlaten. Twee van deze bewoners zijn opgevangen in een politieauto. 

Terwijl de bewoner in de ambulance werd onderzocht, werd zijn hond tijdelijk opgevangen door de buren; de hond hield evenmin nadelige gevolgen over aan het brandje.

Video: Nick van Mourik (volgt)

Foto's: Nick van Mourik, Tim de Kleijn en Donny Kooistra

w TDK 5870


w TDK 5872


w IMG 6928


w IMG 6934

w TDK 5873

w IMG 6958

w IMG 6955

w IMG 6939