Tikibad Duinrell volledig ontruimd na brand in glijbaan | Regio15.nl

Tikibad Duinrell volledig ontruimd na brand in glijbaan

Wassenaar - Het Tikibad in attractiepark Duinrell werd vanavond ontruimd na een brand in een van de glijbanen.


Rond half negen kwamen er meldingen bij de gemeenschappelijke meldkamer binnen dat er brand bij het Tikibad in Duinrell was. Omdat de eerste meldingen niet al te duidelijk waren stuurde de brandweercentralist diverse voertuigen richting Duinrell. Later werd duidelijk dat er brand woedde in de glijbaan 'Moonlight[, één van de nieuwe attraties.

Als gevolg hiervan kwam er rook terecht in het zwembad alsmede in de kleedruimtes. Hierdoor ontstond volgens getuigen en zwembadgasten veel paniek omdat niet duidelijk waar iedereen heen moest.

Toen de eerste brandweervoertuigen arriveerden, werd er al snel om specialistische hulp gevraagd van onder andere de Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer. Ook werd er door ambulancepersoneel een traumahelikopter ter plaatse gevraagd. Alle 900 tot 1000 gasten die aanwezig waren in het Tikibad zijn door politieagenten, bedrijfshulpverlening en brandweerpersoneel naar buiten begeleid en opgevangen in een restaurant op het park.

Toen het Tikibad helemaal leeg was, kon de brandweer zich volledig gaan richten op het vinden en blussen van de brandhaard in de 'Moonlight'. Al snel werd duidelijk dat het een klein brandje betrof en dat deze vermoedelijk veroorzaakt is door kortsluiting.

Foto's: Herman van der Woude, Dennis Sanders, Julien van Wijngaarden en Roald Brederode

w Dennis Sanders

w Julien van Wijngaarden

w IMG 7541 1

w IMG 7577

w PEEN0731

w IMG 7610

w PEEN0733

w IMG 7595

w IMG 7600

w IMG 7607

w PEEN0741

w PEEN0743

w IMG 7626