Peloton brandweer Haaglanden voor bijstand naar Vlaardingen | Regio15.nl

Peloton brandweer Haaglanden voor bijstand naar Vlaardingen

Vlaardingen - Een forse brand in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Oosthavenkade zorgde er vanmorgen voor dat de brandweer Rotterdam-Rijnmond de handen vol had.


De brand brak even na 8 uur uit en verspreidde zich snel door het historische pand. Daarom werd er steeds verder opgeschaald naar 'zeer grote brand' en is er bijstand van een brandweerpeloton gevraagd. Een brandweerpeloton grofweg vergelijkbaar met de hoeveelheid materiaal die standaard bij een 'zeer grote brand' staat.

Ook de regio Haaglanden werd gevraagd om een peloton te leveren. Diverse autospuiten uit het Westland zijn naar Vlaardingen vertrokken; vergezeld van een eigen adembeschermingsvoertuig om daar zoveel mogelijk self-supporting te zijn. 

Het peloton is aangekomen bij de brand in Vlaardingen, maar uiteindelijk niet ingezet. Na enige tijd zijn de voertuigen uit onze regio daarom weer teruggekeerd naar hun eigen posten.

De brand veroorzaakte een forse rookontwikkeling die over de bebouwde kom van Vlaardingen trok. Daarom hebben de hulpdiensten uiteindelijk opgeschaald naar GRIP3 en de sirenes ('het luchtalarm') doen afgaan. Ook in delen van Haaglanden werd de brandlucht uit Vlaardingen geroken.

Rond 15:00 was de brand onder controle. Het bedrijfsverzamelgebouw mag als verloren worden beschouwd.

Zie voor meer beelden het item op MediaTV.

Foto's en video: Joey Bremer

w IMG 5125

w IMG 5134

w IMG 5138

w IMG 5155

w IMG 5163

w IMG 5168

w IMG 5176

w IMG 5183

w IMG 5185

w IMG 5220

w IMG 5226

w IMG 5249