Strandtent 'the Fat Mermaid' getroffen door brand | Regio15.nl

Strandtent 'the Fat Mermaid' getroffen door brand

Scheveningen - Een brand heeft in de vroege ochtenduurtjes de opslag van strandtent 'The Fat Mermaid' beschadigd.


De brand werd gemeld door bewoners van de Gevers Deynootweg en was uitslaand. De meeste strandtenten hebben een grotendeels houten constructie en branden fel. Maar in dit geval bleek het gaan om de inhoud van een container die vaak naast de strandtenten staan als 'opslaghuisje'

Om de brand te bestrijden schaalde de brandweer op naar 'middelbrand'. Dat betekent dat er twee tankautospuiten worden ingezet. Na korte tijd werden de vlammen al minder. 

Het gaat dus om een brand in het opslagdeel dat als centrale kern tussen de twee strandtenten 'the Fat Mermaid' en de 'Buena Vista' in ligt. Het houten deel van de eigenlijke strandtent heeft niet gebrand.

De container bevatte allemaal hout en plastic materiaal waaronder kussens van de strandstoelen; geen voedsel. Omdat het niet logisch is dat dat 's ochtends vroeg spontaan in brand vliegt zal de politie een onderzoek gaan instellen naar de oorzaak.

Update: Uit de timelapse beelden van de Scheveningen Live webcam blijkt dat de brand kort na 02:15 vannacht begonnen is, maar dus pas uren later is ontdekt.

Timelapse video: Pier webcam Scheveningen Live

Video en foto's: Dejan Jeremic

w IMG 9647

w IMG 9652

w IMG 9654

w IMG 9661

w IMG 9668

w IMG 9666

w IMG 9671