Zeer grote brand in hotel Hazerswoude-Dorp | Regio15.nl

Zeer grote brand in hotel Hazerswoude-Dorp

Hazerswoude-Dorp - Om middernacht kwam bij de brandweer de melding binnen van een brand in een hotel aan de Frankrijklaan.


Brandweereenheden uit Hazerswoude, Boskoop, Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Leiden en Gouda zijn ter plaatse geweest om de flinke brand te bestrijden. Tegelijkertijd zijn er brandweerlieden in het hotel gaan zoeken naar nog eventuele aanwezigen.

In het hotel werd nog één hotelgast in zijn kamer aangetroffen. Hij is door de brandweer gered en door ambulancepersoneel uit Zoetermeer nagekeken. 

De tientallen gasten die uit het hotel kwamen zijn verderop in de straat opgevangen door politie. Voor de gasten die het koud hadden zijn dekens geregeld en zij konden plaatsnemen in een (warm) politiebusje.

De brand heeft op de tweede etage en op het dak gewoed. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Een helikopter van de politie heeft korte tijd boven het hotel gevlogen ter ondersteuning van de hulpdiensten op de grond

In verband met de brand is de naastgelegen N455 (tussen Boskoop en Benthuizen) afgesloten zodat de brandweer op deze weg een tankspuit en hoogwerker kon opstellen.

Rond twee uur gaf de brandweer het sein 'brand meester'. Korte tijd later werd de N455 vrijgegeven voor het verkeer.

Video: Rens de Haan (112HM)

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Dejan Jeremic, Marcel Hillebrand en Martin van Oostveen 

2DJO2b.JPG

tYiLqO.JPG

GjX88S.JPG

PdFOon.JPG

8bTX4P.JPG

VxZgB1.JPG

eOLlyP.JPG

QaokPu.JPG

OHwGY8.JPG

J0mqbJ.JPG

ghsNcb.jpg

lttj0X.jpg

agEqf5.jpg

qktWtJ.JPG