Middelbrand in kas aan de Molenweg te Monster | Regio15.nl

Middelbrand in kas aan de Molenweg te Monster

Monster - In een plantenkwekerij aan de Molenweg heeft vanmiddag korte tijd brand gewoed.


De brand werd omstreeks tien voor half twee ontdekt door de eigenaar van het bedrijf, die 'geknetter' hoorde komen uit de kas en constateerde dat er schermdoek in de brand stond.

Hierop heeft hij de brandweer gebeld. De tankautospuiten van Monster en Honselersdijk en de hoogwerker van kazerne Loosduinen zijn met spoed ter plaatse gestuurd.

De brandweermensen hebben zich toegang verschaft tot de kas en hadden de brand redelijk snel onder controle. Omdat beide tankautospuiten waren ingezet, is opgeschaald naar 'middelbrand'. De brand ging gepaard met veel rook. De brandweer heeft de kas geventileerd.

Behalve de brandweer is ook een ambulance ter plaatse geweest; dit in verband met een medewerker van de kas die rook had ingeademd.

Even na twee uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De Moilenweg was enige tijd geheel afgesloten in verband met de brand. Een nog onbekende automobilist reed overigens een opzetstuk van een branckraan, hetgeen een waterfontein van een paar meter hoog tot gevolg had. Een brandweerman heeft de brandkraan dicht weten te draaien.

Video: Ivar Gieles


Foto's: Ivar Gieles en Danny Botman

3s7qFS.JPG

imAojU.JPG

UDgeN4.JPG

yDpLIN.JPG

lsgiTT.JPG

b0RRob.JPG

Ebc10e.JPG

ziAdLJ.JPG

FSR9OA.JPG

grZRWc.JPG

xcmLFU.JPG

hjdB1A.JPG

PcSDmx.JPG