Brandweer redt zwaargewonde uit brandende woning | Regio15.nl

Brandweer redt zwaargewonde uit brandende woning

Zoetermeer - In een flatwoning aan het Hoevenbos woedde vanmiddag een uitslaande brand; hierbij viel een zwaargewonde.


Rond kwart over drie ontstond door onbekende oorzaak brand in een flatwoning op de 11e etage.

Bij aankomst van de hulpdiensten sloegen de vlammen uit de woning en werd door brandweerlieden een zwaargewonde bewoonster aangetroffen in de woning. Zij hebben het slachtoffer, dat ernstige brandwonden had opgelopen, uit de woning gehaald, waarna ambulancepersoneel zich over haar ontfermde. Behalve de ambulancedienst werd ook het Mobiel Medisch Team (MMT) opgeroepen om het ambulancepersoneel te ondersteunen bij de behandeling van het slachtoffer.

Het ambulancepersoneel besloot niet te wachten totdat het MMT ter plaatse was en heeft in plaats daarvan onderweg naar het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam een rendez-vous gehad met het MMT. Motorrijders van Team Verkeer hebben de ambulance begeleid.

De brand is bestreden door de bemanning van twee tankautospuiten van de brandweer; die schaalde daarom op naar 'middelbrand'. Omliggende woningen zijn ontruimd. De verwachting is dat de bewoners daarvan hun woning weer kunnen betrekken nadat de brandweer metingen heeft verricht.

Een tweede ambulance kwam ter plaatse om twee agenten te onderzoeken op rookinhalatie. De twee waren als eersten ter plaatse gekomen en hadden een poging gedaan de bewoonster uit de woning te halen, maar moesten hun pogingen staken in verband met teveel rook. Ook beide agenten zijn vervoerd naar het ziekenhuis.

De brand in de flat aan het Hoevenbos deed sommigen terugdenken aan een grote dakbrand die in 1986 in deze flat woedde.

Video: Fred Wolters

Video Spoedtransport: Youtube kanaal "Hulpdiensten Barendrecht"

Foto's: Roy Wolters, Marcel Hillebrand en Wilbert Tintel

cSQ7i7.JPG

3OxUzO.JPG

6AzJLH.JPG

XDWZRw.JPG

at7zDZ.JPG

7J2j7e.JPG

MBdi2C.JPG

Oj9Get.JPG

w IMG 0768

w IMG 0770

w DSC01333

w DSC01334

Burgemeester Aptroot van Zoetermeer is ter plaatse geweest om zich op de hoogte te laten stellen.

w DSC01341