Tuinhuis in brand veroorzaakt flinke rookwolken | Regio15.nl

Tuinhuis in brand veroorzaakt flinke rookwolken

Den Haag - Een tuinhuis in brand op een volkstuinencomplex aan de Groene Zoom zorgde vanmorgen voor veel telefoontjes vanaf de snelweg A4.


Automobilisten zagen zwarte rookwolken omhoog komen en belden de brandweer. Dat bleek inderdaad wel nodig, want er stond een fors 'tuinshuisje' in brand op het terrein van 'Tuinenpark de Groene Zoom'.

De brandweer bluste de brand, maar van het tuinhuis is niet veel meer over.

Het is sowieso al vreemd als een tuinhuis in brand raakt op een moment dat daar niemand aanwezig zou moeten zijn. De tuinhuisjes hebben immers geen gas- of electriciteitsaansluiting. Toen er ook nog een man werd aangetroffen die een warrig verhaal ophing over zijn aanwezigheid daar, werd deze aangehouden.

Dergelijke tuinhuisjes worden vaak gebruikt als slaapplaats. Maar de inbrekers maken vaak een hoop rommel; en kunnen dus ook brand veroorzaken. Vaak gebeurt dat omdat zij op een provisorische manier proberen om het huisje te verwarmen.

De eigenaar van de volkstuin is flink gedupeerd door de gebeurtenissen. De rook van de brand was goed te ruiken in de wijk Ypenburg.

Update 10:30: Bij de brand is waarschijnlijk asbest vrijgekomen. Er is een gespecialiseerd bedrijf onderweg die dat definitief kan vaststellen. Als dat zo is, wordt er een schoonmaakactie gestart.

Video: Rene Hendriks


Foto's: Ron Marwijk, Rene Hendriks, Dejan Jeremic
w 20160318 071542 1

3zrmqI.JPG

BcgMUW.JPG

MjiaGp.JPG

w PEEN9222

w PEEN9223

gUEtzD.JPG

uuvz8u.JPG

PZvuc6.JPG

w PEEN9245

sMePcv.JPG

w PEEN9258

w IMG 5472

w IMG 5471

w IMG 5475