Mogelijk brandstichting bij brand in recreatiezaal serviceflat | Regio15.nl

Mogelijk brandstichting bij brand in recreatiezaal serviceflat

Rijswijk - Een flinke brand in een deel van een serviceflat heeft vanavond voor een grote inzet van hulpdiensten gezorgd.


De brandweer werd rond half twaalf gealarmeerd voor een uitslaande brand in serviceflat 'Over de Boogaard' aan de Hilvoordestraat nabij de Prinses Beatrixlaan.

Ter plaatse troffen zij inderdaad een flinke brand aan op de begane grond van een serviceflat welke voor veel rookontwikkeling zorgde. De brand woedde in het gedeelte waar bewoners samen kunnen komen ter ontspanning en dergelijke.

Omdat brandweerlieden werden ingezet om de brand te bestrijden alsmede bovenliggende woningen te ontruimen werd er opgeschaald naar 'middelbrand'.

Twee ambulances werden uit voorzorg gealarmeerd, omdat er veel bewoners geëvacueerd moesten worden. Vier woningen zijn ontruimd.

Uiteindelijk bleken er zo'n 35 bewoners uit woningen boven de recreatiezaal geëvacueerd of zelf naar buiten gekomen. Zij zijn allen per politiebusje naar een naastgelegen kerk vervoerd ter opvang. Bewoners die in de haast geen warme jas mee konden nemen hebben tijdelijk een politiejas te leen gekregen.

Eén persoon is door ambulancepersoneel in de ambulance behandeld. De aard van de verwondingen is onbekend.

19 februari 2000 was er ook al een grote brand in dezelfde recreatiezaal van het gebouw.

Update 25:-3 10:30: Er zijn na het blussen twee brandhaarden aangetroffen. Dat zou betekenen dat de brand hoogst waarschijnlijk aangestoken is.

Video en foto's: Daan van den Ende en Donny Kooistra

v7APKK.JPG

uw5PDg.JPG

gcT2wv.JPG

ryVR3x.JPG

ek3TzV.JPG

Qb69ts.JPG

Gy9Dhx.JPG

16L3nV.JPG

t3PxUD.JPG

txaYwY.JPG

Yjlull.JPG

w IMG 2699

0VhKY0.JPG

IHMDtK.JPG

sYLy9B.JPG

ZIk4MB.JPG

w VDEM9434

Bij daglicht is de schade aan de recreatiezaal van de serviceflat goed zichtbaar. De schade is enorm. De politie onderzoekt of er mogelijk sprake is van brandstichting. De forensische opsporing (FO), medewerkers van de recherche en het Team Brand Onderzoek (TBO) van de Brandweer waren de volgende dag aanwezig om onderzoek te verrichten. Bewoners van de serviceflat stonden perplex; zij troosten elkaar bij het zien van de schade.

w IMG 2872

w IMG 2876

w IMG 2884

w IMG 2891

w IMG 2923

w IMG 2924