Vrouw overleden na brand flatwoning Hengelolaan | Regio15.nl

Vrouw overleden na brand flatwoning Hengelolaan

Den Haag - Een uitslaande brand heeft vanavond een flatwoning aan de Hengelolaan verwoest.


Bij aankomst van de hulpdiensten was de brand al uitslaand aan de voor- en achterzijde. Een groot deel van de flat is ontruimd; naar schatting gaat het om 16 woningen. De bewoners zijn tijdelijk op straat opgevangen. 

Uit de brandende woning is één persoon gehaald. Deze is snel naar beneden gebracht en wordt op straat gereanimeerd. Om de ambulancebemanning bj te staan is het mobiel medisch team uit Rotterdam gealarmeerd. Er is sprake van een tweede persoon die mogelijk nog binnen is; daar wordt naar gezocht. De brandweer forceert deuren om de lege woningen te doorzoeken.

Een vrouw die via een ladder gered is, is in de ambulance onderzocht. Zij is na behandeling per ambulance met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Een politiewagen heeft elders een stapel dekens opgehaald en naar de incidentlocatie gebracht. Deze dekens worden uitgedeeld aan de bewoners die op straat staan te wachten.

Update 22:50: het slachtoffer wat eerder gereanimeerd werd, wordt nu (met spoed) naar het ziekenhuis vervoerd. Blijkbaar is hij/zij nu stabiel genoeg om vervoerd te worden.

Het is onduidelijk in hoeverre de bewoners van de direct naastgelegen woningen vannacht in hun eigen huis kunnen slapen. Mogelijk hebben zij teveel rook- of waterschade opgelopen.

Update: 00:37: voor de bewoners van 7 woningen is andere woonruimte geregeld. De andere bewoners zijn weer naar hun eigen huis teruggekeerd.

 Update 22-4: De vrouw die uit de woning gered en langdurig gereanimeerd is, is ondanks de inspanningen van alle hulpverleners helaas alsnog overleden.

Video: Donny Kooistra

Foto's: Donny Kooistra, Nick van der Toorn en Dejan Jeremic

VpHt3s.JPG

Ixyq71

jz4a69.JPG

G7wVzJ.JPG

35l1PGb

mrDGpE.JPG

UC8Eil.JPG

kYYkg9.JPG

rY8n4P.JPG

qKizvv.JPG

Qx46JOb

vLKHZ7.JPG

uVWwlG.JPG

NCXSaU.JPG

IFGevV.JPG

ysCBHO.JPG

jlWuCX.JPG

JSFEF3.JPG

MkYT4b.JPG

ZMk6mD.JPG

alPrOC.JPG

ZbERyg.JPG

1Hz8K3.JPG

0ZvzIH.JPG

JtjrBa.jpg

Bij daglicht is de enorme schade goed te zien. Buurtbewoners staan versteld te kijken.

nke9YU.JPG

tLsUGp.JPG

OjKbXA.JPG

We1Wjn.JPG

GeVmCC.JPG