Zeven personen naar ziekenhuis na brandstichtingen | Regio15.nl

Zeven personen naar ziekenhuis na brandstichtingen

Den Haag - Vannacht is er kort na elkaar in totaal zes portieken aan de Loosduinsekade brand gesticht.


De eerste brand werd om even na half drie gemeld, in een portiek nabij de Valkenboskade. In dat portiek was brand gesticht tegen een voordeur en dat ging gepaard met veel rook. In verband met de mogelijke ontruiming van dat portiek zijn twee tankautospuiten ingezet en werd daarom opgeschaald naar 'middelbrand'.

Terwijl de brandweer bezig was met deze brand, kwamen er meldingen binnen dat er ook in andere portieken, meer in de richting van de Kamperfoeliestraat, brand was gesticht. Het ging dan met name om in brand gestoken dozen, papier, fietsen en dergelijke.

In totaal is er in zes portieken brand gesticht. Ook in het zesde portiek bleek ontruiming noodzakelijk. Meerdere bewoners van dat laatste portiek zijn door personeel van de ambulance onderzocht op rookinhalatie. Daarvoor zijn in totaal vier ambulances ter plaatse geweest. Er zijn in totaal zeven bewoners van dat portiek naar het ziekenhuis vervoerd. Zij mochten in de loop van de ochtend weer naar huis.

De bewoners die hun woning hadden verlaten werden tijdelijk opgevangen in politiewagens en brandweerwagens. Bewoners die uit hun huis moesten maar niet naar het ziekenhuis vervoerd hoefde te worden, mochten later hun woning weer in.

Er is veel schade door de brandstichtingen, medewerkers van de Stichting Salvage hebben de gedupeerden geinformeerd en bijgestaan.

De politie is op zoek gegaan naar de daders van de brandstichtingen. Het is vooralsnog niet bekend of er aanhoudingen zijn verricht. 

Bij de portieken is een plaats delict afgezet. Medewerkers van forensische opsporing doen onderzoek naar de brandstichtingen. De politie vraagt getuigen om zich te melden.


Foto's en video: Donny Kooistra en Daan van den Ende

3WeZcs.JPG

OAg3rI.JPG

9jhnDa.JPG

Ali42i.JPG

CzmKZA.JPG

rIHSNT.JPG

3Hwviy.JPG

FNRg5O.JPG

xOQaFj.JPG

lA1z9t.JPG

nUpu64.JPG

ukn6vc.JPG

7f6IG2.JPG

ROqrvM.JPG

TX8fBY.JPG

3QmJ6v.JPG

XFEcFO.JPG

GPQUai.JPG

oETYlN.JPG

mSD4xZ.JPG

cL1dS7.JPG

W4bnnxB