Kleine brand met ietwat grotere gevolgen Voorburg | Regio15.nl

Kleine brand met ietwat grotere gevolgen Voorburg

Voorburg - In een woning aan de van Halewijnlaan heeft een bewoner vanavond zelf geprobeerd een brandje te blussen.


Tijdens het koken van het avondeten ontstond er een brandje op het gasfornuis in een woning aan de van Halewijnlaan. De bewoner probeerde de brand te blussen met water, maar tijdens het blussen kwamen dikke zwarte rookwolken vrij. De buren roken een zeer penetrante lucht en belden aan bij de buurman waar de brand uitgebroken was. Toen deze de deur opende kwamen de rookwolken naar buiten. Meteen werd de bewoner uit huis gehaald en werd de brandweer gebeld.

De brandweer kwam met vier voertuigen met spoed ter plaatse. Ook kwam een ambulance ter plaatse om de bewoner te kunnen onderzoeken op rookinhalatie. Meteen nadat het slachtoffer de ambulance instapte werd duidelijk dat deze er slecht aan toe was. Hij werd bijna meteen met spoed naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd om daar behandelt te worden.

De brandweer was inmiddels binnen in de woning en heeft een controle gedaan of de brand daadwerkelijk uit was. Ook werd de hoofdgaskraan in de woning dichtgedraaid omdat er gas zou ontsnappen.

Tijdens de afwikkeling van de brand werd duidelijk dat er nog twee konijnen in de woning aanwezig waren. Hiervoor werd de dierenambulance ter plaatse gevraagd. Samen met de brandweer en politieagenten werd de gehele woning doorzocht naar de konijnen. Gelukkig bleken de konijnen nog springlevend te zijn. Zij zijn meegenomen naar het dierenhospitaal. Ook werd er tijdens de nacontrole bij de buren het slot geforceerd. Om dit te kunnen herstellen werd een slotenmaker gevraagd.

Joulz is later nog ter plaatse gekomen om het gaslek te dichten.

Foto's: Ruben van Essen

w Halewijnlaan 1

w Halewijnlaan 2

w Halewijnlaan 3

w Halewijnlaan 4

w Halewijnlaan 5

w Halewijnlaan 6

w Halewijnlaan 7

w Halewijnlaan 8

w Halewijnlaan 9

w Halewijnlaan 10

2VRHla.JPG