Grote brand in studentenhuis Spoorsingel Delft | Regio15.nl

Grote brand in studentenhuis Spoorsingel Delft

Delft - In een studentenhuis aan de Spoorsingel is vanmorgen brand uitgebroken.


De brand is even over half zeven ontdekt en hierop is de brandweer ter plaatse gegaan. De brandweerlieden schaalden al snel op naar 'middelbrand' en niet veel later zelfs naar 'grote brand'.

De brand is mogelijk buiten ontstaan en heeft zich verder naar binnen ontwikkeld. Binnen heeft de brand zich snel uitgebreid in het studentenhuis en vervolgens is de brand ook doorgeslagen naar het naastgelegen studentenhuis. Beide panden hebben forse brand-, rook- en waterschade. De bewoners van deze huizen kunnen hierdoor voorlopig niet naar hun kamers terugkeren.

De bewoners zijn door rookmelders gealarmeerd en hebben zichzelf zo in veiligheid weten te brengen.

Ongeveer 30 bewoners van het studentenhuis en enkele omringende panden zijn geëvacueerd en zijn in eerste instantie op straat opgevangen. Even over half acht zijn zij overgebracht naar een tegenoverliggend hotel.

De brand is bestreden door brandweereenheden uit Delft, Den Hoorn en Rijswijk, met ondersteuning uit onder andere Pijnacker-Nootdorp en De Lier. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het pand ligt naast de bouwput van de spoortunnel; de brandweerlieden hebben daardoor niet veel werkruimte.

Ondanks de branduitbreiding naar het naastgelegen pand, heeft het niet lang geduurd voordat de brand onder controle was. De brandweer heeft daarna nog wel veel breekwerkzaamheden moeten verrichten aan wanden, vloeren en plafonds om er zeker van te zijn dat de brand daadwerkelijk uit was.

Burgemeester Verkerk heeft zich vanochtend ter plaatse over de situatie laten informeren.

Even voor half negen is het sein 'brand meester' gegeven.

Video: Eric Verdult

Video: Ferrie van der Geer


Foto's: Eric Verdult, Nick van Mourik en Ferrie van der Geer

w image1 1

K21yvQ.jpeg

ghXC9Q.JPG

kmQ2Mt.JPG

yxL3Ks.JPG

3jjuH4.JPG

NezlLi.JPG

O3pM2L.JPG

gJ869n.JPG

YTiYUg.JPG

YVMOP5.JPG

OCO7jN.JPG

Un9wyh.JPG

MVPkLW.JPG

mOA4LR.JPG

emY3LE.JPG

3fXPWB.JPG

3qaPM8.JPG