Brand verwoest waterpijpbar Oranjelaan | Regio15.nl

Brand verwoest waterpijpbar Oranjelaan

Zoetermeer - Een uitslaande brand heeft vanmorgen de shishalounge 'Sky Lounge' aan de Oranjelaan volledig verwoest.


De brand was uitslaand aan de achterzijde van het pand. De vlammen en rook bedreigden de bovengelegen galerijflat. De brandweer schaalde daarom gelijk op naar 'grote brand' om voldoende personeel ter plaatse te krijgen om de flat te ontruimen en te controleren.

Tot de verbazing van de hulpdiensten bleken er in een accupunctuur praktijk 'om de hoek' 2 mensen te slapen. Zij zijn door de brandweer gered, en later gecontroleerd op rookinhalatie. Het bleek niet nodig om ze naar het zieknhuis te vervoeren.

In de flat zijn 8 woningen ontruimd en gecontroleerd; er zijn 7 bewoners naar buiten gehaald. De woningen direct boven het brandadres staan te koop en staan leeg. Door het warme weer konden de bewoners tijdelijk op straat opgevangen worden. Burgemeester Charlie Aptroot van Zoetermeer kwam ter plaatse om zich bij te laten praten en om de bewoners een hart onder de riem te steken.

Nadat de woningen gecontroleerd waren op rook en koolmonoxide en veilig waren bevonden, mochten de eerste bewoners terugkeren naar hun huizen.

De naastgelegen slijterij liep rook- en waterschade op. Het bezorgrestaurant en de accupunctuurpraktijk hebben forse rookschade.

De brand is bestreden door brandweereenheden uit Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Den Haag, met ondersteuning uit onder andere Pijnacker-Nootdorp en Wassenaar.

Update 11:00: er is mogelijk sprake van brandstichting.

Video: Rene Hendriks

Foto's: Marcel Hillebrand, Rene Hendriks, Roy Wolters
ByvXoO.JPG

AAJJ3d.JPG

DQ7Xkh.JPG

04lxVa.JPG

9x1hRf.JPG

NQqjsC.JPG

mpnyuj.JPG

1mIYPM.JPG

EiMP3x.JPG

acHVtR.JPG

D86Vbq.JPG

sizHV8.JPG

2YVaf0.JPG

TEaAWN.JPG

c0d84T.JPG

a5DOgg.JPG

f3wYcJ.JPG

KcidwA.JPG

YiZ5o2.JPG

L6HCji.JPG

hSy4df.JPG