Alcomobilist veroorzaakt afsluiting van de A4 | Regio15.nl

Alcomobilist veroorzaakt afsluiting van de A4

Leidschendam - Een alcomobilist die gecrasht was op de A4 (Leidschendam richting Leiden) heeft vandaag voor veel oponthoud gezorgd.


Het ging fout toen de man schijnbaar (hard) de vangrail raakte, en de auto daardoor in brand vloog. Het gaat dus om een eenzijdige aanrijding.

In eerste instantie werd de brand gemeld als 'A4 Leiden richting Delft' waardoor er een brandweervoertuig van Leiden werd gealarmeerd. In vervolgmeldingen werd gesproken over 'A4 Delft richting Leiden, hoofdrijbaan' en daar kan weer alleen een autospuit van post Rijswijk bijkomen. Uiteindelijk bleek het op de parallelrijbaan Leidschendam richting Leiden te zijn (dus: de oprit Leidschendam richting Leiden).

De autospuit van post Rijswijk was uiteindelijk als eerste ter plaatse. Door de vele rook en de veiligheid van de hulpverleners werd de A4 volledig stilgezet in de richting van Leiden, wat files tot in de verre omtrek tot gevolg had.

Toen de brand geblust was, vertrok de brandweer weer en was het de bedoeling om de auto te gaan bergen. Probleem was alleen dat het wrak na korte tijd weer in brand vloog. De autospuit van Rijswijk was inmiddels gekeerd bij Leiden, en werd nu weer met spoed opgeroepen om de auto voor de tweede keer te komen blussen.

De bestuurder is door de bemanning van een ambulance gecontroleerd, maar hoefde uiteindelijk niet naar het ziekenhuis. Uit een blaasproef bleek dat de bestuurder van de auto onder invloed van alcohol is. Hij is aangehouden, en naar het bureau overgebracht voor een ademanalyse.

Door de twee keer dat de auto gebrand heeft, zijn het asfalt en de vangrail ernstig beschadigd geraakt. Dit wordt met een spoedreparatie verholpen.

Video en foto's: Rene Hendriks


L0twpm.JPG

FiNFXz.JPG

mZbb5q.JPG

4dRZzT.JPG

hP6lMN.JPG

Skb0rw.JPG

YIbS9a.JPG

iu7QyK.JPG

xCbtTk.JPG

dbMDl1.JPG

s6viqu.jpg

6zy9V6.JPG

e1pfKr.JPG

FoBsig.JPG

uDgSvP.JPG

nySKic.JPG

KtUsgg.JPG

mDwOxt.JPG