Flinke brand op bouwterrein nieuwe ambassade VS | Regio15.nl

Flinke brand op bouwterrein nieuwe ambassade VS

Wassenaar - Vanmiddag heeft er een flinke brand gewoed op het bouwterrein van de nieuwe ambassade van de Verenigde Staten aan het John Adams Park, langs de Leidsestraatweg en schuin tegenover het Louwman museum.


De brand is om even na drie uur ontstaan in dan wel bij een grote bouwcontainer op een terrein dat een stuk van de eigenlijke nieuwbouw af ligt. Er worden daar onder meer bouwmaterialen opgeslagen.

Rondom de bouwcontainer zijn daarna onder andere loodsen met opgeslagen isolatiemateriaal in brand geraakt. Dit alles veroorzaakte een dikke zwarte rookkolom die zelfs tot in Rotterdam was te zien, en die over de wijk Benoordenhout van Den Haag heen trok. De brandweer heeft daarom geadviseerd om benedenwinds ramen en deuren te sluiten.

Om de brand te kunnen bestrijden zijn er twee tankautospuiten ingezet; dit met name vanwege de waterwinning. Er werd daarom opgeschaald naar 'middelbrand'.

De werkzaamheden op het bouwterrein zijn gelijk stilgelegd, en de bouwvakkers zijn geëvacueerd. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer is ter plaatse geweest. Er is echter nog niets bekend over eventuele gevaarlijke stoffen. 

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Rond vijf uur is het sein 'brand meester' gegeven.

Video: Rene Hendriks


Foto's: Rene Hendriks en Brian Roeten

JxF3bc.JPG

1W0Odm.JPG

tCy3Cl.JPG

mfXIKB.JPG

FJlZ06.JPG

hsqIr7.JPG

4IWxkx.JPG

h0vKmr.JPG

FrUIi0.JPG

uBMUUX.JPG

8BhGua.JPG

7VDoVi.JPG

wqlHMG.JPG

YdKaxv.JPG

0vmqLb.JPG

nyqYcE.JPG

LeAQur.JPG

De rookkolom was tot in de verre omgeving te zien.

HpWPBF.JPG

t0yKUa.JPG

w 20161007 151814

w 20161007 152600