'De Bierfabriek' ontruimd na zeer grote brand | Regio15.nl

'De Bierfabriek' ontruimd na zeer grote brand

Delft - Op het moment woedt er een flinke brand in 'De Bierfabriek' aan de Burgwal.


Rond half acht brak er brand uit in het restaurant waar het op dat moment vol zat met gasten. Alle gasten werden direct geëvacueerd.

De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse. In verband met de rookontwikkeling werden enkele personen met gebruik van de hoogwerker van een hoger gelegen etage naar beneden gebracht.

De brand is vermoedelijk ontstaan in of nabij de keuken en heeft zich via een afzuigkanaal verder ontwikkeld in het gebouw. Hierdoor zijn op meerdere plaatsen brandhaarden ontstaan. Om deze allemaal te kunnen opsporen en blussen zijn op verschillende plaatsen sloopwerkzaamheden uitgevoerd. Het feit dat het grote achtiende-eeuwse gebouw door de jaren verschillende malen intern is verbouwd, heeft de werkzaamheden bemoeilijkt.

De brand wordt bestreden door brandweereenheden uit Delft, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Den Haag, met ondersteuning uit onder andere De Lier, Leidschendam-Voorburg en Wateringen. Er wordt door de brandweer onder andere een grootschalig watertransport afgelegd, waarbij voor de waterwinning gebruik wordt gemaakt van de grachten.

Personeel van twee opgeroepen ambulances heeft meerdere personen nagekeken op onder andere rookinhalatie. Niemand is naar het ziekenhuis vervoerd.

Door de omvang van het pand en de locatie van de brand is er van buitenaf nauwelijks iets te zien geweest. Toch is er veel schade ontstaan. Stichting Salvage is ter plaatse geweest om namens verzekeraars eerste maatregelen te treffen om verdere schade te voorkomen.

Aan het einde van de avond was de situatie onder controle. Een klein aantal brandweereenheden heeft de inzet afgerond. Pas op zondagochtend kon de laatste bluswagen terugkeren naar de kazerne.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Rene Hendriks, Patrick Kramer en Ferrie van der Geer

9W1JjC.JPG

1KuEUP.JPG

SQAj1F.JPG

VSw17D.JPG

EyaK5v.JPG

dagGuA.JPG

4OFtjS.JPG

5KTa9l.JPG

ugEfOJ.JPG

MsJXbO.JPG

uS1LMF.JPG

xNceAX.JPG

o0wpra.JPG

LRLXa6.JPG

aFYd1I.JPG

sETHkK.JPG

FEz2Wy.JPG

rsqK6z.JPG

w IMG 5148

UxIUZe.JPG

Het grootschalig watertransport wordt afgelegd.

CXd0dJ.JPG

tyy1PM.JPG

KxFOtF.JPG

Stadsherberg 'De Mol' aan de Molslaan is ook ontruimd.

01dPgJ.JPG

AqANpH.JPG

lruhE1.JPG

De nieuwe burgemeester van Delft, mevrouw van Bijsterveldt, is ter plaatse om zich op de hoogte te laten brengen.

9KY5Ew.JPG

k5QFRw.JPG

0aPPQa.JPG

Ym1ru5.JPG

836KeW.JPG

bBH0O4.JPG