Zwaargewonde bij brand in portiekflat Hoogveen | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Zwaargewonde bij brand in portiekflat Hoogveen

Den Haag - Een forse brand heeft vanmorgen een benedenwoning van een portiekflat aan het Hoogveen verwoest.


De bewoner raakte zwaargewond bij de brand, en is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens geruchten lag hij te slapen op het moment dat de brand uitbrak, en is daardoor door de rook en het vuur verrast.

De brand veroorzaakte flink veel rook. Om de brand te bestrijden en de overige woningen in het portiek te doorzoeken werd opgeschaald naar 'middelbrand'. De bewoners die in de andere woningen aanwezig waren zijn door de brandweer naar buiten gehaald, en tijdelijk op straat opgevangen.

In de woning waren ook een vogel en een kat aanwezig. Om ook voor hen de nodige zorg te verlenen kwam de dierenambulance ter plaatse. Of zij de brand overleefd hebben valt nog te bezien; de medewerkers van de dierenambulance moeten buiten wachten tot het in de woning veilig genoeg is om naar de dieren op zoek te gaan.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is. De andere woningen in het portiek zullen door de brandweer worden geventileerd. Als deze vrij van koolmonoxide blijken te zijn, mogen de bewoners weer naar binnen.

Video: Nico Vink

Foto's en video: Nico Vink en Donny Kooistra


w IMG 8529 1

hR8OI0.JPG

sZZPa0.JPG

isAUbY.JPG

lfsltz.JPG

PGM0fm.JPG

2EoxVV.JPG