Twee mensen gered bij brand in woning Bierkade | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Twee mensen gered bij brand in woning Bierkade

Den Haag - Bij een brand in een pand aan de Bierkade heeft de brandweer vanmiddag twee bewoners gered.


De brand brak omstreeks tien voor zes uit op de bovenste etage van een grachtenpand aan de Bierkade, en was korte tijd uitslaand.

Brandweereenheden van kazernes Centrum, Laak en Archipel gingen met spoed ter plaatse en hebben na aankomst opgeschaald naar 'middelbrand'.

Brandweerlieden hebben op de derde etage twee bewoners gered, waarvan één het bewustzijn was verloren. Dit slachtoffer is naar buiten gehaald en in zorgwekkende toestand met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De buurvrouw van de man had 112 gebeld, maar moest daarna zelf ook gered worden. Zij is met de hoogwerker uit de woning gehaald. Zij is ter plaatse door de bemanning van de tweede ambulance behandeld, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Veertien woning in het complex moesten in verband met de brand worden ontruimd. Nadat uit metingen bleek dat er geen koolmonoxide meer in de woningen aanwezig was, mochten zij naar hun woningen terugkeren.

De brand zelf was snel onder controle. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners te ondersteunen bij het verwerken en/of beperken van de schade. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Video en foto's: Rene Hendriks

bqAjB6.JPG

l9my2W.JPG

0azwA6.JPG

oRwZkx.JPG

IuhYDd.JPG

XXj6HC.JPG

xwysxU.JPG