Grote brand in bedrijfspand Elandstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Grote brand in bedrijfspand Elandstraat

Den Haag - Een grote brand in een bedrijfspand aan de Elandstraat zorgde vanmiddag voor veel rookoverlast in de omgeving.


Rond half zes kreeg de meldkamer bericht over een een flinke brand in een sanitairwinkel aan de Elandstraat.

Nadat de eerste tankautospuit ter plaatse was gekomen, werd er een brand in het plafond ontdekt. Direct schaalde de bevelvoerder op naar middelbrand en niet veel later zelfs naar grote brand.

Ter plaatse kwam veel rook uit het pand en deze rook verspreidde zich over de omringende straten. De brandweer heeft met een hydraulische spreider de garagedeur van het magazijn opengemaakt om de brandhaard beter te kunnen bereiken. De bemanning van meerdere tankautospuiten was belast met blussen en sloopwerkzaamheden om de brand onder controle te krijgen.

Er is een ambulance ter plaatse gekomen om een bewoonster te controleren op rookinhalatie. Voor zover bekend is zij niet naar het ziekenhuis vervoerd.

Rondom het pand waar de brand woedde zijn diverse woningen ontruimd geweest,waardoor er meerdere mensen elders opgevangen moesten worden.

De brand is bestreden door brandweereenheden uit Den Haag, met ondersteuning uit onder andere Wateringen en Zoetermeer. De tankautospuit van Honselersdijk heeft voor de aflossing gezorgd.

Rond kwart voor zeven werd de brandhaard gelokaliseerd en kon deze geblust worden; het sein 'brand meester'kon toen gegeven worden. Daardoor konden de meeste bewoners terug naar hun woning, behalve twee ontruimde woningen boven de sanitairwinkel. Die zijn in verband met brandschade niet direct bewoonbaar. Stiching Salvage ondersteunt de bewoners bij de afwikkeling van de schade en de gemeente zal een tijdelijk onderkomen zoeken voor de bewoners die niet bij familie of vrienden terecht kunnen.

Video: Dejan Jeremic

Video: Rene Hendriks


Foto's: Lars Koeze, Dejan Jeremic, Rene Hendriks, Donny Kooistra en Timo Schrama

w hNmuHjmydr 20161227 173700

w w5GIN6py1M 20161227 173512

xbUULz.JPG

S3Q0Ni.JPG

OpQ5Y5.JPG

N7rCO1.JPG

P4mo3N.JPG

aJXmwU.JPG

6fuFv4.JPG

rb070D.JPG

GVZ7CE.JPG

nuHTfX.JPG

XIpf4l.JPG

zSnKW6.JPG

JLaOdI.JPG

7IyXRR.JPG

NffDSC.JPG

SFCcMX.JPG

Kw4Xx1.JPG

Aan de Piet Heinstraat, waar de showroom van de winkel gelegen is, is de brandweer ook naar binnen.

0bNEqf.JPG

GNTtnS.JPG

sE318Q.JPG