Hennepkwekerij oorzaak grote brand in schuur Jacob van der Doesstraat | Regio15.nl

Hennepkwekerij oorzaak grote brand in schuur Jacob van der Doesstraat

Den Haag - Wat begon als een simpele melding 'brand keet/schuurtje' is uiteindelijk opgeschaald naar 'grote brand'


De brand werd gemeld vanuit de Barentzsstraat, maar woedde in een grote vrijstaande schuur behorend bij een atelier aan de Jacob van der Doesstraat. Het gebouw ligt ingeklemd tussen de woonhuizen, maar is zelf niet bewoond.

De eerste twee autospuiten bestrijden de brand. Om over voldoende bluswater te beschikken is 'grote brand' gemaakt. De derde autospuit staat verderop op de Kortenaerkade/Hogewal, en levert water voor de eerste twee. Ook is er een 'dompelpomp' neergezet die ook grote hoeveelheden water naar de brand toe kan pompen.

Omdat de brand zich in een binnentuin 'achter de huizen' bevindt, moet de brandweer door en over de woningen heen werken om het vuur te kunnen blussen. Wat dat betreft vertoont de brand overeenkomsten met de brand in de Van Hoytemastraat eind 2014.

Een nog onbekend aantal woningen is ontruimd; de bewoners worden elders opgevangen. De 'vlammen zijn er vanaf', maar de brandweer verricht sloopwerkzaamheden om de vuurresten te kunnen blussen. De brand is nog niet onder controle.

Update 07:00: De brand is onder controle; de bewoners mogen terugkeren naar hun woningen.

Update 09-02-2017 14:00: De politie laat weten dat er na het blussen van de brand een hennepkwekerij is aangetroffen in de schuur. De 63-jarige huurder van het pand –die ter plaatse was gekomen-  werd daarop aangehouden. Hij is voor verhoor ingesloten op het politiebureau. De districtsrecherche Den Haag Centrum onderzoekt de zaak, forensisch experts deden donderdag 9 februari onderzoek in de schuur.

Video en foto's: Daan van den Ende

i74n1g.JPG

bbL1HS.JPG

Lt4RyQ.JPG

hvICHn.JPG

YC6LJB.JPG

E4IR7C.JPG

WFMbt4.JPG

aTX1mm.JPG

qj8M6o.JPG

WlTvoo.JPG

KQDBV8.JPG

HaLBa9.JPG

o56aJI.JPG

FPlcst.JPG