Middelbrand in woonzorgcentrum 'De Mantel' | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Middelbrand in woonzorgcentrum 'De Mantel'

Voorburg – In het pand van woonzorgcentrum Florence 'De Mantel' aan de Klaverweide heeft zondagavond een brand gewoed.


Op de vijfde verdieping van het pand was omstreeks kwart over zeven rookontwikkeling zichtbaar. Die ontstond door een vuilniszak in brand op de gang. De brand is door de bedrijfshulpverleners geblust; de brandweer heeft hun werk gecontroleerd, en daarna de gang geventileerd om die weer rookvrij te maken.

Twee bedrijfshulpverleners hebben bij hun bluswerk rook ingeademd en zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ook is er één bewoner naar het ziekenhuis vervoerd; ook i.v.m. rookinhalatie. Een aantal bewoners zijn gecontroleerd door de bemanning van de ambulances, maar voor hen bleek de gang naar het ziekenhuis niet noodzakelijk.

Twee woningen zijn door de brandweer ontruimd. Omdat de brandweer twee tankautospuiten heeft ingezet is opgeschaald naar 'middelbrand'.

Meerdere ambulanceteams en de Officier van Dienst Geneeskundig zijn ter plaatse om eventuele gewonde bewoners te verzorgen in verband met hun verwondingen, dan wel te helpen bij de eventuele evacuatie.

Rond kwart voor acht was de brand onder controle en kon het sein "brand meester" gegeven worden. Omdat de rook en brand zich in de gang bevonden, is er weinig schade aan de woningen. De bewoners daarvan kunnen dan ook weer naar hun eigen vertrouwde omgeving terugkeren.

Update 13 Februari

De brand heeft plaats in een deel waar de aanleunwoningen van 'De Mantel' gevestigd zitten. Niet in het woonzorgcentrum zelf.

Video en foto's: Daan van den Ende, Rene Hendriks, Donny Kooistra en Patrick Kramer

VdRM1l

QETSMh

msGCIB

HBJtjy

xonLqR.JPG

Ywfhd7.JPG

xB1NUN.JPG

fy8BpM.JPG

VLRriR.JPG

wDkoCh.JPG

UIQy49.JPG

FdRlUl.jpeg

ALZWVY.JPG

2FhMSP.JPG